Strona główna
Aktualności
Rejestr Zakładów Leczniczych Zwierząt na terenie miasta Suwałki i powiatu suwalskiego
Koronawirus
Ukraina
Struktura organizacyjna
Praca
Wyznaczenia
Zamówienia publiczne
Dokumenty
Wnioski
Bezpieczeństwo żywności
Ubój zwierząt na użytek własny
Szkolenia
Wykaz lekarzy wyznaczonych do badania zwierząt rzeźnych i mięsa
Akty prawne i wytyczne
Dokumenty
Ubój zwierząt z konieczności
Wytyczne
Wykaz rzeźni przyjmujących zwierzęta po uboju zwierząt z konieczności
Dokumenty
Ochrona zdrowia zwierząt
Postępowanie przy przeprowadzaniu uboju, uśmiercania i ograniczeniu populacji zwierząt
Informacje dotyczące wysoce zjadliwej grypy ptaków (Highly Pathogenic Avian Influenza – HPAI) oraz rzekomego pomoru drobiu (ND)
Akty prawne
Dokumenty
Ogólne
Informacje dotyczące afrykańskiego pomoru świń (ASF) oraz klasycznego pomoru świń
Akty prawne
Bioasekuracja - Plany bezpieczeństwa biologicznego
Dokumenty
Ogólne
Pasze i utylizacja
Dostępność
RODO
Zgłoś nieprawidłowość
Sygnaliści
Kontakt
Biuletyn Informacji Publicznej Powiatowego Inspektoratu Weterynarii w Suwałkach
Jesteś tutaj:
Strona główna
Ochrona zdrowia zwierząt
Postępowanie przy przeprowadzaniu uboju, uśmiercania i ograniczeniu populacji zwierząt
Postępowanie przy przeprowadzaniu uboju, uśmiercania i ograniczeniu populacji zwierząt
Pokaż #
5
10
15
20
25
30
50
100
Wszystkie
Spis artykułów
Tytuł
Data publikacji
Obwieszczenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 27 maja 2021 r. w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w sprawie kwalifikacji osób uprawnionych do zawodowego uboju oraz warunków i metod uboju i uśmier
09 czerwiec 2021
Szkolenia teoretyczne dla osób zawodowo zajmujących się ubojem zwierząt
03 marzec 2020
Świadectwo kwalifikacji zgodne z rozporządzeniem Rady 1099/2009
15 kwiecień 2019
Wytyczne Głównego Lekarza Weterynarii dotyczące szkoleń dla pracowników rzeźni oraz osób dokonujących uboju na użytek własny, a także wydawania świadectw kwalifikacji i zaświadczeń związanych z ww. szkoleniami
15 kwiecień 2019