Strona główna
Aktualności
Rejestr Zakładów Leczniczych Zwierząt na terenie miasta Suwałki i powiatu suwalskiego
Koronawirus
Ukraina
Struktura organizacyjna
Praca
Wyznaczenia
Zamówienia publiczne
Dokumenty
Wnioski
Choroby
Afrykański pomóru świń (ASF) oraz klasyczy pomoru świń (CSF)
Choroba niebieskiego języka (BTV)
Gąbczasta encefalopatia bydła (BSE)
Gorączka Zachodniego Nilu (WNV)
Pryszczyca (FMD)
Salmonella
Wścieklizna
Wysoce zjadliwa grypy ptaków (HPAI) oraz rzekomy pomór drobiu (ND)
Zgnilec amerykański oraz europejski
Bezpieczeństwo żywności
Ubój zwierząt na użytek własny
Szkolenia
Wykaz lekarzy wyznaczonych do badania zwierząt rzeźnych i mięsa
Akty prawne i wytyczne
Dokumenty
Ubój zwierząt z konieczności
Wytyczne
Wykaz rzeźni przyjmujących zwierzęta po uboju zwierząt z konieczności
Dokumenty
Ochrona zdrowia zwierząt
Postępowanie przy przeprowadzaniu uboju, uśmiercania i ograniczeniu populacji zwierząt
Pasze i utylizacja
Dostępność
RODO
Zgłoś nieprawidłowość
Sygnaliści
Kontakt
Biuletyn Informacji Publicznej Powiatowego Inspektoratu Weterynarii w Suwałkach
Jesteś tutaj:
Strona główna
Choroby
Wysoce zjadliwa grypy ptaków (HPAI) oraz rzekomy pomór drobiu (ND)
Wytyczne dla hodowców/właścicieli i pracowników ferm zwierząt oraz dla osób mających kontakt ze zwierzętami wrażliwymi na zakażenie HPAI
Wytyczne Głównego Lekarza Weterynarii w sprawie warunków wydawania zgody PLW na przemieszczanie drobiu z obszaru zapowietrzonego albo zagrożonego
Szczegóły
Kategoria:
Informacje dotyczące wysoce zjadliwej grypy ptaków (Highly Pathogenic Avian Influenza – HPAI)
Opublikowano: 14 kwiecień 2021
Poprzedni artykuł: Ulotka Krajowej Rady Drobiarstwa – Izbie Gospodarczej
Poprzedni artykuł
Następny artykuł: Wysoce zjadliwa grypa ptaków (HPAI) w Polsce
Następny artykuł